Podle čeho správně vybrat novou šatní skříň? Jen na vzhledu nezáleží.

Potřebujete vybrat novou šatní skříň a nevíte, kde začít? I když hodně záleží na vzhledu a nová skříň by měla ladit dokonale s ostatním nábytkem i celkovým vzhledem interiéru, zvážit byste měli mnohem více kritérií. Kde začít a jak se nakonec správně rozhodnout? Poradíme vám.
šatní skříň by měla zapadnout do stylu vašeho interiéru

Kterých zásad se držet a co při výběru zvážit

Může se zdát, že jde o naprosto jednoduchou věc, ale výběr vhodné šatní skříně neponechávejte náhodě. Nezáleží totiž jen na cenové dostupnosti nebo vzhledu skříně. V úvahu musíte vzít mnohem více aspektů. Kromě toho, že jistě velmi záleží na tom, jak nová skříň bude vypadat, důležité je i její vnitřní vybavení. Každý totiž chce mít své oblečení uložené přehledně a co nejvíce úsporně.
Ideální šatní skříni by měla mít i dostatek širokých polic na oblečení a také tyč, kam si můžete pověsit oblečení na ramínka. Zvažte, jak byste si představovali konkrétně uložit své oblečení a podle toho se rozhodněte. Ani výsuvné šuplíky nejsou od věci a mohou být praktickým doplňkem, třeba na spodní prádlo nebo doplňky.
tyč na pověšení oblečení by ve skříni neměla chybět

Velikost a výška

I když přirozeně závisí především na vašich bytových podmínkách a volném prostoru, který můžete pro uložení skříně obětovat, pamatujte, že větší, vyšší a prostornější skříň bude vždy výhodnější a praktičtější. Především pak jsou velmi výhodné skříně, které sahají až ke stropu místnosti. Do vyšších míst pak můžete pohodlně uložit sezónní věci. Pokud disponujete menšími prostory, pak volte vždy šatní skříně s posuvnými dveřmi, jsou totiž velmi praktické a navíc i elegantní a moderní. Slušet budou skutečně každému interiéru. Posuvné dveře vás nebudou omezovat v pohybu i v těch nejtěsnějších prostorech.
Nezapomeňte na závěr zkontrolovat také stabilitu své podlahy. Pokud není úplně nejrovnější, zvažte připevnění skříně ke zdi nebo k podlaze. Předejdete tak nepříjemnému kývání nábytku a tím i případné možné nehodě.